Ilmaista ja edullista joukkoliikennettä Liikkujan viikolla

Julkaistu 15.09.2017.

Useat kaupungit tarjoavat Liikkujan viikolla 16.–22.9. joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Alennusten lisäksi luvassa on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa ympäri Suomen, kuten erilaisia viisaan liikkumisen toritapahtumia ja pyöräilyaamiaisia.

Yhdessä etumatkalle

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät monenlaisia tapahtumia ja edistävät viisasta liikkumista erilaisilla pysyvillä toimilla, kuten parantamalla kevyen liikenteen väyliä. Liikkujan viikolla ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan.

Tämän vuoden Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne.  Viikon aikana keskitytään erityisesti jakamistalouden mahdollisuuksiin ja esitellään erilaisia yhteiskäyttöisyyttä lisääviä palveluita ja toimintamalleja. Viikko huipentuu 22.9. järjestettävään valtakunnalliseen Auton vapaapäivään. Suomessa Auton vapaapäivää on vietetty vuodesta 2000 ja Liikkujan viikkoa vuodesta 2003 lähtien.

Kunnat aktiivisesti edistämässä kestävää liikkumista

Euroopan liikkujan viikon viettäjiksi on ilmoittautunut 26 kuntaa ja kaupunkia. Joukkoliikennealennuksia tarjoavat seuraavat kaupungit ja palveluntarjoajat: HSL-alue, Hyvinkää, Imatra, JOJO-alue (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi), Kajaani, Lahden seutu (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila ja Sysmä), Riihimäki ja Tampere.

Liikkujan viikon tapahtumatarjonta on monipuolinen. Koko kuntakohtainen tapahtumatarjonta on listattu www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat -sivustolle.

Mukana olevat kaupungit ja yhteyshenkilöt on listattu kampanjan eurooppalaiselle sivustolle: http://mobilityweek.eu/2017-participants/?year=2017&country=FI.


Lisätietoja teemaviikosta:

Asiantuntija Taneli Varis, puh. 050 576 0769, taneli.varis@motiva.fi, Motiva Oy

www.liikkujanviikko.fi
www.motiva.fi
www.facebook.com/liikkujanviikko
www.twitter.com/kuljeviisaasti
www.instagram.com/kuljeviisaasti

Verkkosivujen materiaalipankissa on median käyttöön sopivia logoja ja muuta materiaalia. www.liikkujanviikko.fi/suunnittelu/materiaalipankki/

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9.  Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla viisasta liikkumista. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksista ympäristöön ja yhteiskuntaan. Vuonna 2016 kampanjaan osallistui 27 kuntaa ja kaupunkia ympäri Suomea. www.liikkujanviikko.fi

Suomessa Liikkujan viikkoa koordinoi Motiva Oy Liikenneviraston toimeksiannosta. Motiva Oy on valtion kokonaan omistama asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Motiva Oy toteuttaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita pääsääntöisesti yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot. www.motiva.fi

                                                                                                                    LIITE                                        

Alennuksia ja ilmaisia lippuja ympäri Suomen

Seuraavat kunnat, kaupungit ja palveluntarjoajat ovat ilmoittaneet tarjoavansa ilmaisia tai alennettuja joukkoliikennematkoja:

HSL-ALUE
HSL tarjoaa yhden, kahden ja kolmen vyöhykkeen matkakortin arvoliput sekä mobiilisovelluksella ostetut kertaliput 1, 2 ja 3 eurolla (lapset ja alennusryhmät 0,50, 1 ja 1,5 eurolla) Auton vapaapäivänä 22.9.2016.
Lisätietoja: www.hsl.fi/liikkujanviikko
Mirva Ilmoniemi, puh. 041 436 2978, mirva.ilmoniemi@hsl.fi

HYVINKÄÄ
Hyvinkäällä ilmainen paikallisliikenne Auton vapaapäivänä 22.9.2017.
Lisätietoja: Hyvinkään kaupunki, Marjukka Aronen, puh. 040 566 8725, marjukka.aronen@hyvinkaa.fi

IMATRA,
Auton vapaapäivänä 22.9.2017 matkustaminen on ilmaista.

JOENSUU, KONTIOLAHTI JA LIPERI
Auton vapaapäivänä 22.9.2017 matkustaminen on ilmaista Joensuun seudun JOJO-liikenteessä. www.joensuu.fi/jojo
Lisätietoja: Joensuun seudun joukkoliikenne JOJO, Marja-Leena Inkinen-Remes, puh. 050 408 1524, marja-leena.inkinen-remes@jns.fi


KAJAANI
Auton vapaapäivänä 22.9 maksuton kaupunkiliikenne linjoilla 1-7. Lisätietoja: Kajaanin kaupunki, Tiina Rusanen, 044 421 4028, tiina.rusanen@kajaani.fi


LAHDEN SEUTU - ASIKKALA, HARTOLA, HEINOLA, HOLLOLA, LAHTI, ORIMATTILA, SYSMÄ
Auton vapaapäivänä 22.9.2017 Lahden seudun liikenne tarjoaa alennettuja kertalippuja. Kertalippujen hinnoittelu: 2 vyöhykettä / 1 €,  3 vyöhykettä / 2 €, 4-5 vyöhykettä / 3 €, 6-8 vyöhykettä / 4 € ja 9-10 vyöhykettä / 5 €. Hinnoittelu on voimassa ainoastaan LSL:n liikenteessä eikä koske markkinaehtoisia vuoroja. Lipun voi ostaa joko mobiilisovelluksella tai käteisellä kuljettajalta.
Lisätietoja: Lahden seudun liikenne, Katja Suhonen, puh. 044 416 4658, katja.suhonen@lahti.fi

RIIHIMÄKI
Riihimäen paikallisliikenne on koko Liikkujan viikon (16.-22.9.2017) ajan maksuton.
Lisätietoja: Riihimäen kaupunki, Teemu Koskimäki, puh. 019 758 4747, teemu.koskimaki@riihimaki.fi


TAMPERE
Auton vapaapäivänä 22.9. avataan Niihaman liityntäpysäköintialue, jonne auton jättävä saa ilmaisen joukkoliikennelipun. Lisäksi klo 14–19 on Kyykyllä kyytiin- kampanja, jossa 20 kyykyllä saa ilmaisen kertalipun joukkoliikenteen busseihin.
Lisätietoja: Tampereen kaupunki, Sanna Ovaska, puh. 040 801 3125, sanna.ovaska@tampere.fi

10-Bus_not-connected-300.jpg

 

 

 

 

Takaisin

Liikkujan viikossa mukana

Motiva logo_Pysty some.jpg            Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB.jpg             Sähköpostiallekirjoitus_Kulje viisaasti.jpg

 

Menossa mukana

poljin harmaa.jpg